Ben jij net een eigen bedrijf begonnen en ben je nog op zoek naar hoe je een goede basis voor je bedrijf legt? Wij laten je zien wat je moet regelen om te zorgen dat je een goed begin kunt maken. Het zal je misschien verbazen, maar wij willen het met je hebben over een verzekering. Jij probeert je werk zo goed mogelijk te doen, maar wie werkt, maakt fouten en in dat geval is het goed om een rechtsbijstandverzekering zakelijk achter de hand te hebben. Een jurist kan dan kijken wat gedaan moet worden om het geschil tussen jou en jouw klant op een professionele manier op te lossen. Wij laten je zien hoe je deze verzekering afsluit.

Waarom een rechtsbijstandverzekering? 

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering zzp neemt, loop je aanzienlijk minder risico’s. Stel bijvoorbeeld dat je schilder bent en je bent bij een klant thuis aan het werk. Op een onbewaakt moment loopt een buurman binnen die jouw verfpot omstoot. De klant is van mening dat jij verantwoordelijk bent voor dit akkefietje waarbij zijn oude parketvloer beschadigd is geraakt. Jij dreigt de kosten te moeten gaan betalen voor het herstel van deze vloer. Als je in dit geval een rechtsbijstandverzekering hebt, kun je contact opnemen met een jurist om te kijken of jij wel echt schuld hebt. Je voorkomt op deze manier dat jij jouw financiële reserves moet aanboren om het probleem van de klant op te lossen. Wij raden je ook aan om een goede WA-verzekering te nemen, omdat je met deze verzekering de uiteindelijke schade ook zou kunnen uitkeren. Je merkt het: hoe meer verzekeringen je neemt, hoe meer risico’s je uit je leven bant. Zo kun jij gestaag werken aan de opbouw van je bedrijf en raakt de toekomst van je firma niet in het geding wanneer je eens een tegenslag te verwerken krijgt. 

Is een verzekering een teken van zwakte? 

Sommige ondernemers zien een verzekering als een teken van zwakte: wie namelijk goed werk levert, heeft geen verzekering nodig. Dat is echter te kort door de bocht. Juist mensen die hun werk en hun klanten serieus nemen, nemen verzekeringen. Je laat met een rechtsbijstandverzekering (of welke verzekering dan ook) zien dat klanten niet bang hoeven te zijn dat wanneer er iets misgaat tijdens het werk, jij de onkosten niet kunt betalen. Klanten willen ook zo weinig mogelijk risico’s nemen en dus gaan zij liever in zee met iemand die goed dan helemaal niet verzekerd is. Bovendien kun je de kosten van je verzekering ook nog aftrekken van je inkomsten waardoor het belastingtechnisch ook nog eens heel goed te verantwoorden is. 

Sluit je verzekering vandaag nog af

Wanneer je nog geen rechtsbijstandverzekering hebt, maar die nu wel graag zou willen hebben, dan kun je even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan. Hier kun je zien welke opties er allemaal zijn. Met een paar klikken op je muis, heb je je verzekering vandaag nog afgesloten.